dinsdag 7 december 2010

Stappenplan voor het tegengaan van inhammen

Inhammen kun je het beste stapsgewijs en in overleg met een arts of dermatoloog tegengaan. Uit mijn persoonlijke ervaringen en de ervaringen van anderen blijkt dat de volgende algemene aanpak bij velen goed werkt. Let wel: haaruitval kun je nooit helemaal bestrijden omdat dit een hormonaal proces is dat genetisch bepaald is. Vaak kun je wel "de schade" beperken, zeker als je er op tijd bij bent (bijvoorbeeld bij beginnende inhammen ....)




Stap 1: Minoxidil

Ga je hoofdhuid behandelen met minoxidil. Dit is geen wondermiddel, maar van dit middel is het wetenschappelijk bewezen dat het de haargroei bevordert. Gebuik dit minimaal 3-6 maanden en bekijk het resultaat.
Ben je niet tevreden? Ga over naar stap 2.

Stap 2: Haargroeimiddel/-shampoo

Ga een haargroeimiddel of -shampoo zoals Bioxsine of Dercos gebruiken. De effecten van deze middelen verschillen per individu. Vaak leveren deze op de langere termijn goede resultaten. Vaak kun je deze middelen combineren met een gebruik van minoxidil. Bespreek dit met een dermatoloog of huisarts. Gebruik deze middelen toch minimaal 6 maanden om te kijken wat het effect is.
Ben je nog niet tevreden? Ga over naar stap 3.

Stap 3: Finasteride/Propecia

Je zou kunnen overwegen om een inwendig middel zoals Finasteride of Dutasteride kunnen gebruiken. Zelf ben ik geen voorstander van dit soort middelen omdat het toch pillen zijn die je slikt. Je weet gewoon niet hoe je systeem erop reageert. Wil je toch dergelijke middelen gebruiken? Ga dan zeker met een dermatoloog praten, die kan je meer vertellen.
Ben je nog steeds niet tevreden met het resultaat? Ga dan naar stap 4.

Stap 4: Haartransplantatie

Het laatste redmiddel en meest kostbare is een haartransplantatie. Vaak geeft dit een bevredigend resultaat, maar het is erg duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten