woensdag 25 mei 2011

Plasmacellen en poeder uit varkensblaas tegen haaruitval?

Opnieuw een hoopgevend bericht voor iedereen met inhammen. In Engeland en de Verenigde Staten heeft men een nieuwe behandeling voor beginnend haaruitval. Deze behandeling bestaat uit het injecteren van plasmacellen uit het eigen bloed in combinatie met poeder dat uit een varkensblaas komt.

Alleen werkzaam bij beginnende haaruitval
Het klinkt bizar en het is ook raar. Maar het schijnt te werken. Althans volgens dit artikel in Daily Mail. Dankzij dit middel worden de overgebleven haarcellen beschermd en vermenigvuldigd.

Dit verhoogt de haarproduktie. Helaas werkt het middel alleen bij beginnende kaalheid (inhammen).

Volgens Dr. Reddy zijn we nog nooit zo dicht bij een effectieve behandeling van haaruitval geweest. Hij geeft aan dat het neerkomt op het leggen van een beschermende barrière voor het haar. Deze barrière beschermt het gezonde haar tegen (verdere) haaruitval.

Gangbare haargroeimiddelen
Heb je geen zin in dit soort (experimentele) behandelingen. Geen probleem, op de website haargroeimiddelen vind je een overzicht van meer gangbare haargroeimiddelen.

1 opmerking:

  1. Dat klinkt niet als een heel aantrekkelijk idee, varkensblaas. Maar ik begrijp het verlangen goed. Sinds een aantal jaar worden mijn inhammen steeds groter. Gek genoeg aan een kant van mijn hoofd meer.

    BeantwoordenVerwijderen